مواد ترمیمی
لوازم و ابزار ترمیمی

باندینگ و کامپوزیت ونیر دو روش مقرون به صرفه و پرطرفدار در بین مراجعان دندانپزشکی هستند که کاملا متناسب با دندانها بوده و میتوانند به خوبی مشکلات دندانها از جمله لک، شکستگی و لب پرشدگی را برطرف کنند. کامپوزیت ونیر و باندینگ هر دو روشهای بسیار خوبی برای رفع مشکلات دندانهای شما هستند اما با هم یک سری تفاوتهایی دارند که در ادامه به تفاوت باندینگ و کامپوزیت دندانپزشکی خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
Toggleباندینگ دندان چیست؟ باندینگ یکی از بهترین روشهای ترمیمی دندان است که هم رنگ دندانهای طبیعی بوده و معمولا در یک جلسه قابل انجام است. همچنین از باندینگ میتوان برای محافظت از بخشی از ریشه دندان که در بیرون لثه قرار گرفته استفاده کرد.
در روش باندینگ کامپوزیت با کمک چسب مخصوص روی دندان قرار گرفته و محکم میشود. این روش کاربردهای زیادی دارد و به دلیل هزینه پایینی که دارد، بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
باید بدانید که روش باندینگ یک روش ترمیمی برای رفع نواقص جزئی دندانها است و نمیتوان از آن برای برطرف کردن نواقص گسترده دندانی استفاده کرد. از جمله کاربردهای روش باندینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
با انواع کامپوزیت دندان آشنا شوید.
کامپوزیت دندان یکی از روشهای بسیار موثر برای رفع نواقص دندانی است که اتفاقا طرفداران زیادی هم دارد.
از مواد کامپوزیت همچنین برای پرکردن دندان استفاده میشود. مواد کامپوزیتی مانند خمیر هستند و طیف رنگی متنوعی دارند که دندانپزشک از رنگ مناسب برای دندانهای بیماران مختلف استفاده میکند.
به کمک کامپوزیت میتوان زیبایی را به دندانها برگرداند. دندانپزشک یک لایه نازک از مواد کامپوزیتی را بر روی دندان قرار داده و سپس به آن شکل میدهد.
سپس به کمک نور آبی این مواد روی دندان سفت و سخت میشوند. کامپوزیتها دارای انواع زیر هستند:
کاربرد ژل بی حسی دندان چیست
یکی دیگر از روشهایی که میتوان برای زیباسازی و ترمیم دندانها از آن استفاده کرد، روش کامپوزیت ونیر است که نسبت به باندینگ هم به زمان و تخصص بیشتری نیاز دارد و هم گرانتر است. این دو روش با هم تفاوتهایی دارند که در ادامه به آنها میپردازیم:
روش باندینگ یک روش غیرتهاجمی است و در آن دندانها به کمترین میزان ممکن تراشیده میشوند. این در حالی است که در روش کامپوزیت ونیر دندانها به خوبی تراشیده میشوند و یک روش غیرقابل بازگشت است.
انجام باندینگ حداکثر دو جلسه طول میکشد اما برای انجام کامپوزیت ونیر حداقل دو جلسه لازم است. مراجع برای درمان کامپوزیت ونیر باید برای این جلسات با فاصله چند هفته به مطب دندانپزشک برود تا تکنسین ونیرها را در لابراتوار بسازد.
هزینه تمام شده در روش باندینگ بسیار کمتر از هزینه تمام شده در روش کامپوزیت ونیر است.
کامپوزیت ونیر در مقایسه با کامپوزیت باندینگ، استحکام بیشتری داشته و به راحتی دچار شکستگی و لب پریدگی نمیشود.
باندینگ به راحتی قابل ترمیم است اما ونیر کامپوزیتی قابل ترمیم نیست و در صورت شکستگی باید تعویض گردد.
علاوه بر باندینگ و کامپوزیت، روشهای دیگری مانند ارتودنسی برای ترمیم دندانها وجود دارد. اما میتوان گفت این دو روش و خصوصا روش باندینگ، روشهای کاملا به صرفه و ارزان قیمت هستند که به شما در داشتن لبخندی زیباتر و اعتماد به نفس بالاتر کمک میکنند.
روش کامپوزیت نسبت به روش باندینگ به مهارت، وقت و همچنین ابزار تخصصی بیشتری نیاز دارد و به همین دلیل گرانتر از باندینگ است.
اگر از کامپوزیت دندان برای رفع مشکلات دندانی خود استفاده کنید، باید مراقبتهای زیر را پس از درمان انجام دهید:
اگر دندانهای خود را باندینگ کردهاید، انجام مراقبتهای زیر لازم است:
کاربرد های اسپاتول دندانپزشکی را در این مقاله مطالعه کنید.
حتما شما هم با خواندن این مطلب این سوال از ذهنتان رد شده که کدام روش برای رفع مشکل شما بهتر است؟ در جواب به این سوال باید بگوییم که نه روش باندینگ و نه روش کامپوزیت، قابل استفاده برای هر مشکل و هر دندانی نیستند. دندانپزشک با بررسی مشکل شما و حجم آن یک روش را برای رفع مشکلتان انتخاب میکند. علاوه بر این قبل از انجام باندینگ و یا کامپوزیت به نکات زیر دقت کنید:
در رابطه با مراقبت از دندانها پس از انجام این اعمال ترمیمی، باید بگوییم که بین دو روش باندینگ و کامپوزیت هیچ تفاوتی وجود ندارد و شما پس از باندینگ و یا کامپوزیت دندانهای خود حتی بیشتر از دندانهای طبیعی از آنها مراقبت کنید.
انجام کامپوزیت باندینگ نسبت به کامپوزیت ونیر زمان کمتری نیاز دارد و معمولا در یک جلسه دندانپزشکی انجام میشود. در این روش میزان نیاز به آمادهسازی دندانها و تراشیدن آنها بسیار کم است و به همین دلیل نیازی به بیحسی نیست. به طور کلی دندانپزشک باندینگ دندانهای شما را در 4 مرحله انجام میدهد:
از جمله مشکلات و نواقص دندانی که با باندینگ قابل درمان هستند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
آمالگام دندانپزشکی چیست؟ را در اینجا بخوانید.
باندینگ مزایای زیادی دارد و بزرگترین مزیت آن هزینه بسیار پایین آن است. هزینه انجام باندینگ نسبت به دیگر روشهای ترمیمی دندانپزشکی از جمله کامپوزیت ونیر کمتر است. برای انجام باندینگ نیازی نیست مدت زیادی را در مطب دندانپزشکی صرف کنید و معمولا در یک و تا حداکثر دو جلسه قابل انجام است.
برای انجام باندینگ دندانهای شما به کمترین میزان ممکن تراشیده میشوند و به این ترتیب مینای دندان کمتر آسیب میبیند. همچنین مزیت دیگر روش باندینگ دندان این است که به راحتی میتوان آنها را ترمیم کرد. علاوه بر این برای انجام باندینگ نیاز به بیحسی نیست.
مواد باندینگ در شیدهای رنگی مختلف در دسترس دندانپزشک هستند و به این ترتیب میتوان دندانها را به طبیعیترین حالت ممکن ترمیم کرد.
در کنار مزایای گفته شده، باندینگ دندان مانند هر روش دیگری یک سری معایبی نیز به همراه دارد. از معایب مهم باندینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
قبل از هر عمل ترمیمی چون کامپوزیت، دندانپزشک ابتدا سلامت کلی لثهها را بررسی کرده تا از عدم وجود بیماریهای پریودنتال مطمئن شود. مراحل کامپوزیت دندان به صورت زیر انجام میشود:
از کامپوزیتها برای موارد و مشکلات دندانی متعددی استفاده میشود که برخی از آنها عبارتند از:
همانطور که میدانید هیچ روش درمانی وجود ندارد که معایبی نداشته باشد. تمام روشهای درمانی از جمله کامپوزیت در کنار مزایا، یک سری معایبی را هم به همراه دارند.
از جمله مزایای کامپوزیت دندان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
علاوه بر این از مهمترین معایب کامپوزیت عبارتند از:
یکی از مهمترین عوارض مربوط به کامپوزیت، التهاب لثهها است. دلیل التهاب لثهها در اثر کامپوزیت، معمولا انجام درمان غیر اصولی و همچنین عدم رعایت مراقبتهای لازم پس از کامپوزیت است.
همچنین اگر درمان به صورت اصولی انجام نشود، ممکن است تغییر رنگ و ایجاد پوسیدگی بعد از انجام کامپوزیت رخ دهد.
بیشتر دندانپزشکان برای خرید مواد باندینگ و کامپوزیت وقت و انرژی زیادی میگذارند، در حالی که میتوانند به راحتی مواد مورد نیاز مطب خود را از سایت مواد دندانپزشکی دنتیوا تهیه کنند. اگر برای مطب خود به دنبال مواد درجه یک و باکیفیت برای باندینگ و کامپوزیت ونیر هستید، توصیه میکنیم مواد مورد نیاز خودتان را از دنتیوا بخواهید. دنتیوا دستیار اول مطب شما برای خرید بهترین مواد دندانپزشکی است.
سخن پایانی
در این مطلب راجعبه باندینگ و کامپوزیت و اهمیت آنها در دندانپزشکی صحبت کردیم. همچنین درباره روش باندینگ، افرادی که میتوانند از آن استفاده کنند، چگونگی انجام آن، هزینه انجام باندینگ و تفاوت آن با روش کامپوزیت نیز توضیح دادیم. باندینگ و کامپوزیت هر دو روشهای ترمیمی در دندانپزشکی هستند که میتوانید با کمک آنها دندانهای خودتان را چندین درجه زیباتر کنید.
دنتیوا به عنوان یکی از فروشگاههای معتبر و تخصصی فروش مواد دندانپزشکی در خدمت شما دندانپزشکان گرامی است تا نیازهای مطب شما را برطرف کند. دندانپزشکان محترم میتوانند برای تهیه مواد کامپوزیت ونیر و باندینگ به دنتیوا مراجعه کرده و آنها را با قیمتی فوقالعاده تهیه کنند.
از تفاوتهای این دو روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
یکی از پرطرفدارترین روشها برای ترمیم دندانها، کامپوزیت است. مواد کامپوزیتی همچنین در پرکردن دندان هم کاربرد دارند. مواد کامپوزیت، نوعی مواد خمیریشکل با طیف رنگی متنوع هستند که دندانپزشک میتواند از رنگ مناسب برای ترمیم دندان بیماران مختلف استفاده کند.
انواع کامپوزیت عبارتند از:
• کامپوزیت هیبریدی
• کامپوزیت میکروفیلد
• کامپوزیت نانوفیلد
یکی از بهترین روشها برای ترمیم دندان، باندینگ است که رنگی شبیه به رنگ طبیعی دندانها داشته و معمولا در یک جلسه قابل انجام است.
از کاربردهای مهم باندینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تیم دنتیوا با ارائه خدمات نوآورانه و عرضه کالاهای باکیفیت و با اصالت در حوزه مواد و تجهیزات دندانپزشکی در کنار شماست. مشاهده همه نوشته های دنتیوا | فروشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی